Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   2022-2023 nieuwsbrief 11 De Klimboom   jun 2024
Beste ouder(s), verzorger(s), 


Allereerst stellen we onze nieuwe collega Cem aan u voor. Cem is onderwijsassistent en staat voornamelijk op onze SBO+ groepen. Cem stelt zichzelf even voor: 


Ik ben Cem Cetinkayali, 25 jaar en ik woon in Hoofddorp. Sinds kort ben ik in dienst bij De Klimboom als Onderwijsassistent. Al sinds ik zelf kind was, wist ik al dat ik in de toekomst wilde werken met kinderen omdat ik altijd al dol ben geweest op mijn kleine neefjes en nichtjes. Dit merkte ik ook omdat mijn naasten vertelden dat ik heel goed met kinderen kon omgaan. Voor ik het wist startte ik de opleiding Onderwijsassistent en heb dit in 2019 afgerond. Naast onderwijs vind ik Geschiedenis hartstikke interessant en is dit ook altijd mijn sterkste vak geweest. In mijn vrije tijd lees ik vaak artikelen over geschiedenis en ik heb inmiddels al mijn eerste les geschiedenis gegeven op De Klimboom! Ik werk momenteel in de SBO+ groep in een klas van negen kinderen bij juf Stacy. Na ruim twee weken heb ik al een fantastische band opgebouwd met de klas en leerkrachten van De Klimboom. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om een band op te bouwen met kinderen. Omdat ik mijn empatisch vermogen toepas en ik altijd naar de kinderen luister, voelen de kinderen dit aan en geven aan dat zij het fijn vinden dat ik in de klas aanwezig ben. Zulke complimenten ontvangen is één van de hoogtepunten om als onderwijsassistent te mogen ervaren. Ik kan niet wachten om de komende perioden mijzelf te ontwikkelen en een mooie tijd te ervaren met de kinderen van De Klimboom!

  Mediales

Onze leerlingen hebben op 16 januari jl. de eerste mediales gekregen van Pier K. Zij komen nog 4 keer een mediales verzorgen, te weten:

  • 30-01
  • 06-02
  • 13-02
  • 20-02
  Rots&Water training

Op woensdag 1 februari start Rots&Water training. We worden daarin begeleid door een gespecialiseerde trainer van Basis4Kids. 

  • De trainingen zullen wekelijks plaatsvinden en eindigen op 29 maart. 
 
Groep 8

Groep 8 heeft twee bezoeken gebracht aan middelbare scholen. Het Haarlem College en het HVX. Een waardevol informatief bezoek en onze groep leerlingen hebben zich uitstekend op de kaart gezet. 

Uitzendkracht Aischa gestart

Afgelopen woensdag 25 januari is uitzendkracht Aischa Bloublali gestart als pedagogisch medewerker. Aischa ondersteunt ons in en om de klassen. Aischa zal in eerste instantie twee weken meedraaien. Mochten we langer van haar gebruik willen maken, dan zullen we u dat uiteraard laten weten. 

Personele bezetting SBO+

Zoals u weet zijn we gestart met de SBO+2 en staat naast juf Stacey ook onze uitzendkracht Shannah Boersma. Voor de kerstvakantie hadden wij de vacature voor leerkracht SBO+ uitstaan en konden we u mededelen dat Lia Scheepers per 1 februari a.s. zal starten als tweede leerkracht van de SBO+2 groep. In deze tijd van schaarste ontzettend fijn! Daarnaast komt ook Manuela Meijer per 1 februari in dienst als onderwijsassistent. Zij zal zich naast Lia in de volgende nieuwsbrief aan u voorstellen. 

Namens het team van De Klimboom wensen wij u een fijn weekend! 

Met vriendelijke groeten,

Martine de Ruijter
Directeur SBO De Klimboom, De Fakkel en Het Kompas