Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   2022-2023 nieuwsbrief 5 (online) De Klimboom   jun 2024
nieuws uit groep 6/7
nieuws uit groep 6/7

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Giga-groen, waarbij het leesboek ‘De waanzinnige boomhut’ centraal staat. Groep 6/7  is daarom bezig met het bouwen van hun eigen digitale waanzinnige boomhut. Een super leuke activiteit om het leesplezier te bevorderen en hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

KINDERBOEKENWEEK
KINDERBOEKENWEEK

De kinderboekenweek nodigt uit tot allerlei leuke activiteiten met de leerlingen. Hieronder een paar voorbeelden:

zeep maken (gr. 7 en 8) zeep maken (gr. 7 en 8)

zeep maken (gr. 7 en 8)
Juf leest altijd al voor tijdens het eten, maar tijdens de Kinderboekenweek maakt ze het extra speciaal met het Kamishibai kastje! (gr. SBO+1)
Juf leest altijd al voor tijdens het eten, maar tijdens de Kinderboekenweek maakt ze het extra speciaal met het Kamishibai kastje! (gr. SBO+1)
BIEB-OUDERS GEZOCHT!!<br />
Kunt u ons helpen?
BIEB-OUDERS GEZOCHT!!
Kunt u ons helpen?

Het uitzoeken van een boek valt nog niet mee voor iedereen. Daarom zoeken wij ouders die 's ochtends bij aanvang van school een half uurtje in de bieb willen helpen. U zult hiervoor een korte instructie krijgen. Afhankelijk van het aantal biebouders dat zich aanmeldt, zullen we een rooster maken wanneer u aan de beurt bent. U kunt zich aanmelden bij de leerkracht van uw kind.

De pauzes voor onze leerlingen zijn superleuk! De pauzes voor onze leerlingen zijn superleuk!

De pauzes voor onze leerlingen zijn superleuk!

Sinds de 2e schoolweek gaan wij weer samen met Team Sportservice verder met het project Pauzesport. In dit programma zorgen de sportdocenten Steph en Jacintha, op 5 dagen in de week, voor een gevarieerd aanbod op het schoolplein waarin de kinderen worden geprikkeld om lekker te bewegen en spelen.

 

Tijdens Pauzesport staan er verschillende thema’s centraal, zoals samenwerkingsspelen, winst en verlies, meedoen en gezonde leefstijl. Onze school kijkt er naar uit om dit schooljaar weer aan de slag te zijn met Pauzesport.

Even voorstellen, nieuw MR lid:

Even voorstellen, nieuw MR lid:

Goedendag allemaal,

 

Ik ben Ildiko Gyergyai, moeder van 3 kinderen, Erik, Alex en Milan. Sinds eind augustus 2022 kom ik als moeder van Erik ( groep 4 in de SBO+1 klas) op de Klimboom. Als ouder vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij de school, te ondersteunen en mee te denken met de groeiende uitdagingen waar de Klimboom mee te maken heeft.  In het dagelijks leven werk ik als accountant.

Ik kom de team van de medezeggenschaapsraad (MR) versterken en wil graag meedenken met de beleidszaken en adviezen geven over de onderwerpen die worden aangeboden. Maar ook om positief kritisch te blijven op de genomen besluiten. Open communicatie en transparantie vind ik belangrijk.

Ik wil dan ook graag mijn kennis en kunde inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de Klimboom.

 

Hartelijke groeten,

Ildiko Gyergyai

Spaar voor boeken voor de schoolbieb!<br />
<br />
Het kan nog een paar dagen!
Spaar voor boeken voor de schoolbieb!

Het kan nog een paar dagen!

Tot en met 16 oktober 2022 is het nog Kinderboekenweek.

 

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna Floriande de actie ‘Sparen voor je schoolbieb!’.

 

Lezen is een feestje

 

Wij willen graag (voor)lezen stimuleren door samen met ouders en kinderen de schoolbibliotheek te vullen met fijne boeken. Want leesplezier begint op school.

 

Zo werkt het:

  • Koop tijdens de Kinderboekenweek (t/m 16 oktober 2022) een boek bij de Bruna-winkel in winkelcentrum Floriande.
  • Lever het bonnetje in op school bij je juf.
  • Juf Katie verzamelt alle bonnen en levert ze in bij Bruna in winkelcentrum Floriande.
  • Bruna Floriande telt alle bonnen op en geeft juf Katie een tegoedbon voor 20% van het totaalbedrag.
  • Met deze tegoedbon kopen we nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek.

 

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!

 

Spaar je mee?

 

Inleveren van de bon kan t/m 13 november bij je juf of. Laten we er samen voor zorgen dat de kinderen nog meer leesplezier krijgen.

 

 

Namens alle leerlingen van de Klimboom alvast heel erg bedankt voor het helpen sparen!

Ouderbericht oktober-november 2022
Ouderbericht oktober-november 2022

Ouderbericht oktober-november 2022

De Kinderboekenweek 2022

 

De Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen! Van 5 tot en met 16 oktober staat alles in het teken van de natuur om ons heen. In deze periode krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau als je een leuk boek koopt bij je lokale boekhandel. Het geschenk is geschreven en geïllustreerd door niemand minder dan het wereldberoemde duo Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks.

De Bibliotheek Haarlemmermeer organiseert een heleboel Gi-Ga-Groene activiteiten! Kom bijvoorbeeld langs bij het Kinderboekenfeest op 16 oktober en volg het unieke Kinderboekenweek Journaal via Youtube.

 

 

Webinar ‘Like en cancel’

 

Wat doet jouw kind online? In de Whatsapp groep van school bijvoorbeeld of op andere sociale mediakanalen zoals TikTok? Steeds meer kinderen voelen de druk om meer likes te krijgen. Jouw kind misschien ook. Hoe ga je daarmee om? Hoe praat je met je kind over het gebruik van sociale media? En welk voorbeeld geef je als ouder? 

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 november t/m 11 november 2022) kan je het webinar ‘Like en cancel’ volgen op 8 november, voor ouders met kinderen op de basisschool (tussen 9 en 12 jaar). Meld je aan via deze link.

 

 

Gratis lidmaatschap Bibliotheek Haarlemmermeer


Is je kind nog niet lid van de bibliotheek? Ga naar de website van de Bibliotheek Haarlemmermeer om het gratis lidmaatschap af te sluiten voor je kind.

Als jeugdlid van de bibliotheek kan jouw kind:

  • Gratis e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek
  • Gratis digitale prentenboeken bekijken bij Bereslim
  • Gratis voorleesfilmpjes bekijken bij de Voorleeshoek/Reading Corner
  • Gratis gebruikmaken van Yoleo om thuis zelfstandig lezen te oefenen
  • Gratis gebruikmaken van Junior Einstein om verschillende schoolvakken te oefenen
In de herfstvakantie organiseert Team Sportservice weer toffe activiteiten.<br />
 <br />
Jij kunt erbij zijn!
In de herfstvakantie organiseert Team Sportservice weer toffe activiteiten.

Jij kunt erbij zijn!

Halloween professioneel lasergamen
(groep 3 t/m 5 en groep 6 t/m 8)


In de week van 17 t/m 21 oktober organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer op verschillende locaties Halloween professioneel lasergamen.
We spelen een uur lang verschillende Halloween griezel lasergamespellen. Probeer zelf, als echte griezel, anderen te verslaan. Trek je mooiste Halloween outfit aan en doe mee!

Schrijf je nu in want vol = vol

Kijk snel op www.noordhollandactief.nl, kies gemeente Haarlemmermeer en vul daaronder ‘lasergamen’ in, of klik op de volgende link: Halloween professioneel lasergamen.

 

 

 

Wat staat er op de agenda de komende weken?
Wat staat er op de agenda de komende weken?

U kunt de planning voor het hele schooljaar terugvinden in de kalender. Deze vindt u op de website www.deklimboomhoofddorp.nl

 

5 t/m 16 oktober

 

17 t/m 21 oktober

 

woensdag 26 oktober

 

kinderboekenweek

 

HERFSTVAKANTIE

 

luizenpluis