Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   2022-2023 nieuwsbrief 9 (online) De Klimboom   apr 2024
Sinterklaas
Sinterklaas

Het bezoek van Sinterklaas was een groot succes!

Het dreigde wel even in het water te vallen, want Sint was de weg kwijt geraakt in de wijk. Juf Frederique is hem met de scooter gaan zoeken en kon hem gelukkig mee naar school nemen. Maar zoals altijd, komt het altijd weer goed met Sinterklaas!

In alle klassen heeft hij een bezoekje gebracht.

Kerstactiviteiten
Kerstactiviteiten

Alle leerlingen hebben begin deze week twee brieven mee naar huis gekregen:

  1. Kerststukjes maken: Welke spullen moeten de leerlingen zelf meenemen hiervoor?
  2. Kerstdiner: Wat neem je mee voor het kerstdiner met je klas?
bericht uit groep SBO+1
bericht uit groep SBO+1

In de SBO+1 is het thema van geschiedenis de Middeleeuwen. We hebben het over boeren, heren en geestelijken. We leren bijvoorbeeld over de vrije boeren, horigen en Karel de Grote. Naar aanleiding van ons thema kwam meester Laszlo van de bibliotheek bij ons voorlezen met behulp van het Kamishibai kastje. Dat was erg leuk en leerzaam. Bedankt meester Laszlo!

surprise tentoonstelling
surprise tentoonstelling surprise tentoonstelling

surprise tentoonstelling

Voor wie niet bij de tentoonstelling is gaan kijken, er is geweldig geknutseld door iedereen!

Na de kerstvakantie start er een nieuwe groep op de Klimboom

We zijn heel erg blij dat we ons SBO+ aanbod na de kerstvakantie uit kunnen breiden naar een tweede groep: SBO+2.

Juf Stacey en juf Shanna zullen, samen met onderwijsassistenten, de juffen van deze groep worden.

In de 1e nieuwsbrief na de kerstvakantie zullen alle nieuwe collega's zich aan u voorstellen.

Voorlezen, ontdekken & leren
Voorlezen, ontdekken & leren

Hier weer een aantal leuke tips vanuit de bibliotheek voor zowel de allerkleinsten als volwassenen. In de vestigingen worden binnenkort een aantal leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, jongeren én volwassenen. Verder verwijzen we naar een aantal websites en campagnes waar leesplezier centraal staat. Daarnaast ook een tip van een leuke website waarop uw kind digitale avonturen kan beleven met als thema leren lezen.

Veel leer-, ontdek- en leesplezier!

Nationale voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze landelijke campagne is er extra aandacht voor voorlezen. Op school, in de bibliotheek en thuis.

 

Het prentenboek van het jaar is Maximiliaan Modderman geeft een feestje. In de bibliotheekvestigingen worden leuke activiteiten georganiseerd zoals een voorleesontbijt met Levina van Teunenbroek (schrijver van o.a. de Ridder zonder Billen) in Hoofddorp-centrale op 25 februari en een voorstelling gebaseerd op het boek Maximiliaan Modderman in Nieuw-Vennep op 28 januari.

Houd onze activiteitenpagina in de gaten voor meer leuks!

 

Natuurlijk hopen wij dat jullie als ouders tijdens deze campagne geprikkeld worden om extra veel te gaan voorlezen. Mocht het toch lastig zijn om zelf extra voor te lezen, maak dan gebruik van de voorleesfilmpjes via de Voorleeshoek/Reading Corner. Als lid van de bibliotheek kun je hier gratis gebruik van maken!

LETTERPRINS

Letterprins is een gratis online leesspel. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en is geschikt voor leerlingen in groep 3. In dit spel ligt de focus op het oefenen van letters door ze te lezen en uit te spreken, waarbij het oploopt naar het lezen van woordjes en zinnen. Wanneer het kind de oefeningen doorloopt, krijgt het punten. Naast deze oefeningen, wordt het lezen van boeken bevorderd en worden er tips gegeven over hoe een goed boek te kiezen. Dit spel is methode-onafhankelijk en is gericht op (extra) ondersteuning voor thuis.

Geef een boek cadeau!

Dolfje Weerwolfje is het boek van 2023 van de campagne Geef een boek cadeau! Vanaf 10 februari is deze klassieker van Paul van Loon voor € 2,99 te koop in de boekhandel. Geef jouw kind of een ander kind dit boek cadeau! Een heerlijk boek voor de beginnende lezer om het plezier in lezen te ontdekken! Ga voor meer informatie over de campagne naar Geef een boek cadeau!

Skillsdojo’s

Heerlijk om tijdens de Kerstvakantie een boek te lezen, of om lekker aan de slag te gaan: (digitaal) knutselen! Wil jouw kind leren programmeren, apps of robots maken? Kijk naar de missies op het platform Skillsdojo’s. Voor leerlingen uit groep 4 tot 8, kijk naar leeftijd per missie.

Studiebieb en het Taalhuis

Heeft jouw kind wat extra begeleiding nodig? De bibliotheek heeft bijles en huiswerkbegeleiding voor kinderen vanaf groep 6. Kijk bij Studiebieb voor meer informatie. Is Nederlands niet je moedertaal en wil je beter Nederlands leren spreken, schrijven en lezen? Dat kan bij de bibliotheek! Kijk voor meer informatie bij het Taalhuis.

MEGA SPORT- EN SPELFESTIJN
MEGA SPORT- EN SPELFESTIJN

Het is er weer, het mega sport- en spelfestijn Hoofddorp! Begin het nieuwe jaar op een leuke en sportieve manier. Doe mee met de leukste activiteiten en versla je vrienden op de stormbaan! Wat je kunt verwachten is voetbal, bunkertrefbal, levend stratego en professionele sport clinics voor rolstoel basketbal, zitvolleybal en hockey.

 

WANNEER: dinsdag 3 januari 2023

  • Inloop Ronde 1: 9.45 - 10.00 uur
  • Start Ronde 1: 10.00 - 12.00 uur
  • Inloop Ronde 2*: 12.45 - 13.00 uur
  • Start Ronde 2*: 13.00 - 15.00 uur

 

WAAR: Sportcomplex Koning Willem-Alexander

Bennerbroekerweg 800

Hoofddorp

 

KOSTEN: Meedoen kost €5,- per kind

 

CONTACT: Mail of bel Jacintha Steinmetz

023 – 205 55 00

jsteinmetz@teamsportservice.nl

vuurwerk en knalwerk verboden
vuurwerk en knalwerk verboden

Op de Klimboom is het niet toegestaan dat kinderen vuurwerk en/of knalwerk mee naar school nemen. Dat geldt ook voor knalerwten en gelijksoortige produkten.

Wij vragen aan u om daar op te letten als uw kind naar school komt.

 

Wat staat er op de agenda de komende periode?
Wat staat er op de agenda de komende periode?

U kunt de planning voor het hele schooljaar terugvinden in de kalender.

Deze vindt u op de website.

 

dinsdag 20 december 18.00-19.00

 

donderdag 22 december

 

vrijdag 23 december t/m vrijdag 6 januari

 

Kerstdiner

 

STUDIEDAG - alle leerlingen zijn vrij

 

KERSTVAKANTIE