Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   nieuwsbrief 14 De Klimboom   mrt 2022
nieuws uit groep 8
nieuws uit groep 8 nieuws uit groep 8

nieuws uit groep 8

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover. Na wekenlang oefenen, zowel op school als thuis, moesten de leerlingen van groep 8 het theoretisch verkeersexamen maken.

 

De leerlingen hebben zich enorm goed ingezet en ik wil jullie bedanken voor de hulp en ondersteuning die thuis is geboden. Dit heeft namelijk geresulteerd in het feit dat alle leerlingen geslaagd zijn!

 

Een goede start om ons klaar te stomen voor het praktijkexamen waar we ook voor gaan oefenen. Deze zal halverwege juni plaatsvinden.

 

Voor nu hebben de kids deze alvast in hun zak en kunnen we ons klaar gaan maken voor juni.

 

Groep 8, gefeliciteerd! Wij zijn allemaal heel trots op jullie!

gefeliciteerd groep 7 en 8
gefeliciteerd groep 7 en 8

Niet alleen groep 8 heeft theoretisch verkeersexamen gedaan deze week, ook groep 7 heeft meegedaan. Bijna iedereen is geslaagd, gefeliciteerd!

afscheid van juf Laura
afscheid van juf Laura

Lieve ouders/verzorgers, Lieve kinderen,

 

Ik ga de Klimboom verlaten. Na 2,5 jaar met ontzettend veel plezier als orthopedagoog op deze school gewerkt te hebben ga ik meer tijd in mijn gezin investeren en heb ik meer ruimte om creatieve plannen te realiseren. Een andere stap, een nieuwe uitdaging. Bij een nieuwe stap hoort, hoe pijnlijk ook een afscheid. Afscheid van mijn hardwerkende collega’s: een team dat ‘staat’ met passie en professionaliteit. Afscheid van unieke, mooie en bijzondere kinderen. Ik wil u via deze weg bedanken voor het mogen en kunnen begeleiden van uw kind.  ‘All kids need a little help, a little hope, and someone who believes in them’

Donderdag 21 april zal mijn laatste werkdag op de Klimboom zijn.

 

Liefs en wellicht tot ziens, Laura Mentjox!

 

 

Namens de Klimboom wensen wij juf Laura heel veel succes met haar creatieve plannen!

Op dit moment zijn we druk doende om vervanging te vinden voor juf Laura. Op het moment dat we dit rond hebben zal juf Laura nog een keer terug komen om haar werk over te dragen. 

Team Sportservice doet meer dan alleen pauzesport 
Team Sportservice doet meer dan alleen pauzesport 

Het Mega- Sport & Spelfestijn 

Op 26 april (Nieuw Vennep) en 3 mei (Hoofddorp) organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer een Mega Sport- en Spelfestijn. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen gedurende 2 uur onder andere meedoen met free runnen, air hockey, voetbal, een stormbaan en diverse clinics. 

Kijk snel op www.noordhollandactief.nl, kies jouw gemeente en vul daaronder ‘mega sport’ in, of druk op de onderstaande link:  

Het Mega- Sport & Spelfestijn    

 

Het peuter- en kleuter Sport & Spelfestijn 

Ben jij tussen de 1 (als je al kunt lopen) en 5 jaar oud? Doe dan mee samen met jouw vader, moeder, opa en/of oma aan het Peuter en kleuter Sport & Spelfestijn! Hier kun je samen leuke sporten en spelletjes doen en klimmen en klauteren. Schrijf je snel in want VOL = VOL 

Kijk snel op www.noordhollandactief.nl, kies jouw gemeente en vul daaronder ‘peuter en kleuter’ in, of druk op de onderstaande link:  

Het peuter & Kleuter Spelfestijn  

 

De Sportvierdaagse Experience Day 

Ook zo benieuwd naar de Sportvierdaagse 2022 van Team Sportservice? 
Doe dan mee met de Sportvierdaagse Experience day! Tijdens deze dag kun je beleven wat je tijdens de Sportvierdaagse 2022 kunt verwachten. Met een eigen teambegeleider ga je in verschillende groepen sport- en spelactiviteiten beleven. Hierbij moet je denken aan: clinics, voetbal, tennis, stuntsteppen, een stormbaan en meer! 

- Voor een lunch en tussendoortjes wordt gezorgd. 
- Tijd: 10.00 - 14.30 uur 
- Leeftijd 6 t/m 14 jaar 

Kijk snel op www.noordhollandactief.nl, kies jouw gemeente en vul daaronder ‘Sportvierdaagse’ in.

MR en OR heeft nog steeds ouders nodig!
MR en OR heeft nog steeds ouders nodig! MR en OR heeft nog steeds ouders nodig!

MR en OR heeft nog steeds ouders nodig!

We zoeken ouders die plaats willen nemen in de MR. U kunt zich melden bij juf Stacey of juf Katie.

In de MR houdt u zich bezig met meedenken en meebeslissen over de organisatie van het onderwijs. 

 

Wij zoeken ook ouders die plaats willen nemen in de OR. De huidige OR bestaat ouders en opa's van schoolverlaters. Als u zich nu aanmeldt, kunt u met hen meedraaien en het van hen overnemen in het nieuwe schooljaar. U kunt zich melden bij juf Sanne Immers of juf Annelies.

In de OR houdt u zich bezig met hand- en spandiensten bij de organisatie en uitvoering van activiteiten op school, bijvoorbeeld het Paasontbijt, een sportdag of de schoolverlatersavond. De OR doet dan bijvoorbeeld voor ons de boodschappen voor het Paasontbijt, schenkt een kopje koffie en zorgt voor een hapje en drankje tijdens de schoolverlatersavond. Zonder de hulp van ouders zijn dit soort activiteiten voor ons niet te organiseren.

 

Er hebben zich al een ouder voor de MR en een ouder voor de OR aangemeld, maar we zoeken meer ouders.

peilingen
peilingen

Op de Klimboom doen we met zijn allen ons best om het onderwijs aan uw kind zo goed mogelijk vorm te geven. Omdat ieders mening belangrijk voor ons is, houden we één keer per jaar een peiling onder leerlingen, ouders/verzorgers en medewerkers. De leerlingen vullen de peiling op school in, ouders/verzorgers en medewerkers ontvangen hier een mail over. Deze mail kunt u volgende week verwachten.

U bewijst ons een grote dienst als u hier aan mee wilt werken.

gevonden voorwerpen
gevonden voorwerpen

Op de balie in de hal liggen wat gevonden voorwerpen. Deze liggen er al enige tijd en tot onze verbazing worden zelfs de fietssleutels niet opgehaald. Mocht u iets herkennen op de foto, laat uw kind (en eventueel de leerkracht) dat dan weten en meenemen.

Aan het eind van het schooljaar doen wij de spullen die niet opgehaald zijn weg.

corona
corona

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD wat betreft het beleid:

  • Het dringend advies om leerlingen in groep 6,7, 8 en Kk twee maal per week een thuistest te laten doen is komen te vervallen. Als u toch thuistesten wilt doen voor de zekerheid, kan uw kind elke maandag twee testen aan de leerkracht vragen.
  • Wij nemen contact op met de GGD in geval van een besmetting en volgen hun aanwijzingen op.

 

Houdt u de gezondheid van uw kind extra goed in de gaten en doe een test als hij/zij klachten krijgt die passen bij corona. Uw kind mag dan niet naar school. Bel 0800-1202 of maak een afspraak via coronatest.nl. Totdat de testuitslag bekend is, blijft uw kind thuis en vermijdt contact met anderen.

 

Klachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten, ook milde klachten;
  • hoesten;
  • benauwdheid of kortademigheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak;
  • buikklachten.
Wat staat er op de agenda de komende weken?
Wat staat er op de agenda de komende weken?

U kunt de planning voor het hele schooljaar terugvinden in de kalender. Deze vindt u op de website www.deklimboomhoofddorp.nl

 

dinsdag 5 april

 

donderdag 7 april

 

donderdag 14 april

 

vrijdag 15 april

 

maandag 18 april

 

oefenen brandalarm

 

luizenpluis

 

Paasontbijt en Paasactiviteiten

 

Goede Vrijdag - alle leerlingen zijn vrij

 

2e Paasdag - alle leerlingen zijn vrij

 
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan hier