Bekijk deze mail online
Nieuwsbrief icoon   nieuwsbrief 6 De Klimboom   nov 2021
bericht uit groep 8
bericht uit groep 8 bericht uit groep 8

bericht uit groep 8

In groep 8 zijn wij bezig met motiverend leesonderwijs. Hierbij ligt de nadruk op het kiezen van een boek vanuit interesse en niet op niveau. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen meer plezier in het lezen ervaren. In de ochtend starten wij altijd met stillezen. Voorafgaand vertellen de leerlingen aan elkaar in tweetallen waar hun boek over gaat.

Naast het stillezen in de ochtend, waar de boeken overigens er doorheen vliegen, hebben wij ook duolezen. Bij het duolezen lezen de leerlingen in tweetallen. Op hun gezamenlijke interesse hebben ze een boek uitgekozen. Door duolezen leren de leerlingen van en met elkaar. Daarnaast leren de kinderen elkaar complimenten en tips te geven.

Sinterklaasviering op school
Sinterklaasviering op school

Vrijdag 3 december vieren we met elkaar Sinterklaas op school.

Met zijn allen zullen we Sint en zijn Pieten ontvangen op het plein, waarna hij op bezoek zal gaan in groep 3/4/5.

Leerlingen uit groep 6, 7, 8 en 8/Kk hebben deze week lootjes getrokken. Het is de bedoeling dat ze een cadeautje van €5 kopen voor de leerling die op hun lootje staat.

In groep 6, 7 en 8 maken de leerlingen een surprise met gedicht en in groep 8/Kk maken de leerlingen een cadeautjesspeurtocht.

Als u wilt blijven kijken als Sint met zijn Pieten aankomt, vragen wij u om buiten het hek te blijven.

corona
corona

Corona grijpt in heel Nederland weer om zich heen. Gecombineerd met een tekort aan onderwijspersoneel is het soms een behoorlijke puzzel om alles door te laten gaan en een juf voor de klas te hebben. Wij streven er altijd naar om het eerst met elkaar op te lossen, maar als dat niet mogelijk is zullen wij u vragen uw kind thuis te houden.

 

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD wat betreft het beleid. Bij één of twee besmettingen in een groep mag de groep gewoon naar school komen. Bij drie of meer besmettingen moet de hele groep thuisblijven.

 

Houdt u de gezondheid van uw kind extra goed in de gaten en laat meteen testen als hij/zij klachten krijgt die passen bij corona. Bel 0800-1202 of maak een afspraak via coronatest.nl. Gebruik bij klachten geen zelftest, deze is niet betrouwbaar bij klachten. Totdat de testuitslag bekend is, blijft uw kind thuis en vermijdt contact met anderen.

 

Klachten zijn:

  • Verkoudheidsklachten;
  • hoesten;
  • benauwdheid of kortademigheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak.

 

Aansluitend bij de huidige maatregelen nodigen wij geen ouders uit op school. Mocht u de leerkracht willen spreken of de leerkracht wil u spreken, dan doen we dat online via teams of telefonisch.

Wat staat er op de agenda de komende weken?
Wat staat er op de agenda de komende weken?

U kunt de planning voor het hele schooljaar terugvinden in de kalender. Deze vindt u op de website www.deklimboomhoofddorp.nl

 

woensdag 1 december

 

 

 

vrijdag 3 december

 

gr.6-7-8: surprise mee naar school nemen

gr.8/Kk: cadeautje en speurtocht mee naar school nemen

 

Sinterklaasfeest

 
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan hier