Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Pedagogisch statement

Op De Klimboom wordt niemand buitengesloten! Alle kinderen horen erbij en krijgen les in hun eigen groep. Dat is ons pedagogisch statement: wij doen er alles aan om dat waar te maken. Is werken op een andere plek ondanks alle inzet en begeleiding in de groep onvermijdelijk, dan is er altijd overleg met ouders.

 

PBS

Goed gedrag kun je leren. Dat is onze overtuiging. Daarom ontwikkelen wij ons tot een PBS-school. PBS staat voor Positive Behavior Support. PBS draait om het stimuleren van positief gedrag. De pijlers: veiligheid, verantwoordelijkheid en waardering. Positief gedrag voorleven en belonen, dat is waar het om gaat. Met goed gedrag ‘verdienen’ kinderen een beloning en zij leren tijdens zogenoemde ‘fout/goedlessen’ hoe het wel en niet moet.

 

Het traject Pedagogische Tact dat wij als team volg(d)en, sluit helemaal aan bij PBS. In deze (na)scholing staat ons eigen pedagogisch handelen centraal.

 

Leerlingenraad

Leerlingen van De Klimboom kunnen meepraten, meedenken en meedoen in onze Leerlingenraad. Handig voor ons: wij krijgen bruikbare tips om onze school verder te verbeteren. En leerzaam voor de kinderen, die er veel van leren om hun groep te vertegenwoordigen in de raad.

 


Adresgegevens

SBO De Klimboom

Liesbos 14-16

2134SB Hoofddorp

Tel.: 023-5617338

E-mail: sbodeklimboom@aloysiusstichting.nl